Home >> Rode Duivels: enkele wetenswaardigheden op weg naar het WK. Maak kans op een gesigneerde wedstrijdshirt van de Rode Duivels
rode duivels
Geen lekkere barbecue dit jaar bij het volgen van de Rode Duivels op het WK, tenzij je van een lekkere winter barbecue houdt. Zal het eindelijk eens lukken voor onze gouden generatie om een groot toernooi binnen te halen? Het WK in Qatar is één van onze laatste troeven om een groot toernooi te winnen. 

Wie zijn er de tegenstanders van de Rode Duivels volgend jaar in de UEFA Nations League?

Wales, Polen en onze noorderburen Nederland zijn onze tegenstanders van de nationale voetbalploeg in de Nations League. De groepswedstrijden worden gespeeld in juni en september van dit jaar. Indien ze de groepswedstrijden overleven, spelen ze de eindfase van de Nations League in juni 2023. Laat ons hopen!

Wat is het programma van de rode duivels voordat ze naar het WK in Qatar vertrekken?

Vrijdag 3 juni (20:45): Nations League -> België – Nederland
Maandag 6 juni (20:45): Nations League -> België – Polen
Vrijdag 10 juni (20:45): Nations League -> Wales – België
Maandag 13 juni (20:45): Nations League -> Polen – België
Donderdag 22 september (20:45): Nations League -> België – Wales
Zondag 25 september (20:45): Nations League -> Nederland – België

(Bron: wk2022-qatar.nl)

Wie scoorde de mooiste goals het voorbije jaar voor de rode duivels?

De Belgische voetbalbond, afgekort de KBVB, maakte bekend dat bij de Rode Duivels Thorgan Hazard en bij de Red Flames Janice Cayman de mooiste doelpunten voor de nationale ploeg van het jaar 2021 scoorden.

De middenvelder van Borussia Dortmund werd verkozen met de enige treffer in de achtste finale van het EK tegen Portugal (1-0). Andere genomineerden waren Kevin De Bruyne en Alexis Saelemaekers.

Bij de dames kwam de eer toe aan Janice Cayman met een knappe overhoekse knal tegen Polen. Andere genomineerden waren Tessa Wullaert en Jassina Blom.

Welke plaats hebben de Rode Duivels momenteel op de fifa-ranking?

De Rode Duivels sloten het jaar 2021 af met een nummer 1 plaats op de fifa-ranking en al voor de vierde maal op rij. In totaal zijn de Belgen al 5 keer bekroond als Fifa-team van het Jaar.

De Rode Duivels naar Qatar: enkele wetenswaardigheden

Het WK wordt voor de eerste maal in de geschiedenis voor het eerst in het najaar gespeeld, aangezien de temperaturen in juni en juli gemiddeld rond de 40 graden schommelen. De temperatuur in het najaar schommelt rond de 25 graden. Het toernooi zal van start gaan op 21 november met een finale op 18 december. 

De keuze voor Qatar was omstreden. Volgens nieuwszenders zou Qatar het WK naar hun lang gebracht hebben via omkoping. Ander punt is dat bij de bouwwerken van de nieuwe stadia al veel arbeiders zijn omgekomen. Ook is er geen voetbalcultuur en kent de bevolking geen vrijheden.

Een pronostiek aanmaken kan heel eenvoudig zijn

Een tip van één van onze lezers en ondertussen ook uitgebreid uitgetest: cafepronostiek.be. Leuke website om zelf een pronostiek aan te maken en te delen met vrienden. Voor toernooien wordt een tool voorzien om de wedstrijden automatisch in te laden.

Win een wedstrijdshirt van de Rode Duivels

 Op de website van de nationale loterij kan je nog tot en met 26 januari 9 uur plaatselijke tijd kans maken op een shirt van onze Rode Duivels. Het antwoord op de prijsvraag is Quick Pick. Veel succes!

 

Wil je ook kans maken op andere gratis wedstrijden? Bezoek dan zeker onze website en maak alvast een account aan. Als je een account aanmaakt krijg je extra tools om deel te nemen aan wedstrijden.

Vorige Pagina: Gratis wedstrijden: tips voor het winnen van gratis wedstrijden
Volgende Pagina: Handige informatie voor het plannen van een diner.